În perioada 03 – 09 iunie 2019, polițiștii sibieni au desfăşurat ample acţiuni pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Activitățile s-au desfășurat conform calendarului Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019.

De-a lungul celor șapte zile în care controalele au vizat îndeosebi depistarea acelor șoferi aflați sub influența alcoolului, polițiștii rutieri au întocmit 10 dosare penale și au suspendat dreptul de a conduce în cazul a 42 de conducători auto ale căror rezultate la testările alcoolscopice au avut orice altă valoare decât 0.

Majoritatea infracțiunilor și contravențiilor au fost înregistrate în ultimele trei zile, cap de afiș fiind șoferii depistați conducând cu o concentrație mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 28 de astfel de conducători auto, sancționați contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu au lipsit însă nici șoferii aflați la volan având concentrații mai mari, cazuri în care s-au deschis dosare penale de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Articolul precedentPeste 12.000 de vizitatori în acest week-end, în Muzeul Astra
Articolul următorSuporterii FC Hermanstadt pot circula miercuri cu Tursib pe baza biletului de la meci