Au fost semnalate primele înțepături de căpușă. 62 de persoane au fost înțepate de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Activitatea căpușelor s-a intensificat odată cu încălzirea vremii. Aceste căpușe sunt responsabile pentru boala Lyme, dar și pentru alți germeni transmiși prin înțepătură, de aceea, în fiecare an, se fac recomandări pentru a preveni contactul cu căpușele. 

Principalele măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de căpușe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată la ieșirile în spații verzi, aplicarea de repelenți, atât pe piele, cât și pe haine,  analizarea cu atenție a corpului la întoarcerea din natură și îndepărtarea imediată a căpușelor atașate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgențe.

Totodată, în cadrul acestei avertizări, D.S.P. Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor înțepate de căpușe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populației de căpușe și a informat mai multe instituții din județ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală.

Articolul precedentConsiliul Județean Sibiu a reluat licitația pentru modernizarea drumului DJ 107 B Păuca-Slimnic. Contractul de execuție, aproximativ 82 milioane lei
Articolul următorParcări din centrul Sibiului, închise în 8 și 9 mai