Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în ultimele 48 de ore, pentru  acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 53 cazuri medicale. Alte 28 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență  ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

În această perioadă, pompierii militari sibieni au intervenit în municipiul Sibiu, pe străzile Nicolae Bălcescu, Ion Rațiu și Vasile Cârlova pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de pe fațadele clădirilor care prezentau pericol pentru cetățeni.
“Totodată, Detașamentul de Pompieri Sibiu a acționat pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetație uscată în localitățile Slimnic și Săcel, în cooperare cu  membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență ale localităților respective. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ șapte ha vegetație uscată”, a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Ieri, la ora 21.40,  salvatorii sibieni au fost alertați cu privire la un incendiu care se manifesta generalizat la acoperișul și podul unei case din localitatea Șura Mică. Acesta a fost localizat în cel mai scurt timp și a fost lichidat după aproximativ două ore. Au fost alocate două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD. Nu au fost semnalate victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Au ars acoperișul și podul casei pe o suprafață de aproximativ 70 mp.
De asemenea, în acest interval subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au efectuat un număr de șase recunoașteri la obiective din zona de competență.

Articolul precedentIncendiu izbucnit la acoperișul unei case, în Șura Mică
Articolul următorCățelușa Cristinei Țopescu, Bonnie, își caută familie în Sibiu. Este ascultătoare și iubitoare