Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 75 de polițiști . 

Astfel, au fost verificate 530 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 59 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 6 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat o sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție. 

În noaptea de 29.05.2021, în jurul orei 01:30, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, în timpul efectuării serviciului de patrulare, s-au sesizat cu privire la faptul că într-un imobil din localitatea Șura Mare se aflau mai multe persoane care participau la o petrecere privată. Cu ocazia controlului au fost identificate 40 de persoane, care au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei. În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii identității și sancționării contravenționale a organizatorului petrecerii private, care în momentul controlului nu se afla în imobil.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Articolul precedentFOTO: Accident violent în Târnăveni: doi tineri răniți foarte grav și un autoturism făcut praf! La volan era un tânăr din Sibiu
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 29 mai 2021