Sorina Pintea, ministrul Sănătății, se află astăzi în județul Sibiu, în cadrul unei vizite de lucru. Aceasta a vizitat în cursul acestei dimineți Spitalul Clinic Județean Sibiu, spunând că este necesar să fie construită o unitate medicală nouă. Până atunci, recomandă lucrări de igienizare la Spitalul Județean Sibiu.

Ministrul Sănătății a vizitat clădirea construită în 1857, în care funcționează în prezent secțiile Medicale, Oncologie și Hematologie.
“Nu e niciun document oficial, dar eu am venit să transmit că există voință politică pentru a se face un spital la Sibiu. Este necesar, văzând și la fața locului. Promisiunile pentru un nou spital la Sibiu au fost făcute de un premier al Partidului Social Democrat (n. r. Mihai Tudose), de președinte (n. r. Liviu Dragnea). Promisiunile se țin”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Sibiu.
Ministrul Sănătății a spus că va colabora cu administrația locală pentru construirea noului spital și că vor fi folosite fonduri inclusiv din bugetul local și de stat. “Există surse, trebuie doar să știi să le accesezi”, a completat Pintea.
În țară, spune Pintea, mai există corpuri de spital, vechi din anii 1850, dând exemplul Clujului, unde “situația este mai dramatică decât la Sibiu”.
Până când va fi ridicat noul spital, ministrul Sănătății recomandă o igienizare completă a Spitalului Județean Sibiu. “O igienizare completă, eventual o semi-reabilitare, pentru că eu, personal, nu aș investi foarte mult în aceste clădiri, având în vedere că acest Spital nou se va construi. Iar numărul de paturi în Spitalul nou va fi preluat de aici, nu vor fi dublate. Până se face Spitalul, mai trebuie o dezinfecție foarte drastică. Exact asta l-am întrebat pe domnul manager, spunându-i că știu în asemenea spații, consumul de substanțe trebuie să fie dublu. Ca timp, nu știu când va fi gata. Încă nu am discutat exact despre început. Poate după aceste discuții vom stabili. În contextul Summitului, vom avea mai multe discuții. Mai sunt spitale care ne pot prelua pacienți. Aici ne interesează o anumită zonă pe care să o dotăm și să o ridicăm la nivelul unui spital care poate să deservească pacienții care vor veni probabil de la Summit. Ministerul Sănătății a alocat o sumă de bani pentru achiziția aparaturii medicale. Ar mai fi câte ceva, dar vreau să văd ce s-a achiziționat, ce s-a realizat, ce mai trebuie făcut”, a spus Pintea.

Articolul precedentTânărul ars de la Piatra Neamţ a ajuns în Belgia. Pintea, la Sibiu: “Starea lui este foarte gravă. Şansele sunt de 50 – 50!”
Articolul următorCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: “Sunt de acord doar în aceste condiții”