În această perioadă, până vineri, 7 iunie, Poliţia Română desfășoară la nivel național o nouă ediție a manifestării ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Acest eveniment este reflectat prin activităţi de sensibilizare a cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

“Acțiunile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2019, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv”, explică reprezentanţii IPJ Sibiu.

La nivelul județului Sibiu, activităţile sunt structurate pe domenii de prevenire, temele fiind următoarele: prevenirea violenței împotriva femeilor, prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, siguranța rutieră.

Potrivit Elenei Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, sunt programate întâlniri cu elevi și studenți sibieni, cu angajați ai unor societăți comerciale din județ, cu participanți la trafic și vor fi distribuite materiale informative privind prevenirea infracțiunilor.

Acțiunile vor fi susținute de către structurile de prevenire a criminalității, de ordine publică, investigații criminale și poliție rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu în colaborare cu instituții, organizații, societăți comerciale sau asociații profesionale, cu atribuții sau preocupări în domeniul siguranței cetățenilor.

Articolul precedentBaschet: Astăzi se joacă meciul 4 al finalei BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea
Articolul următorSe face plata indemnizației pentru alegeri