Polițiștii sibieni verifică trenurile de persoane și marfă și centrele de colectare a materialelor feroase și neferoase.

 

În perioada 13 – 14 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.
Acțiunea se desfășoară și la nivelul județului Sibiu, iar aproximativ 30 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.
“Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.
La acțiune participă și reprezențanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Articolul precedentTrafic oprit pe Valea Oltului din cauza căderilor de pietre de pe versanți
Articolul următorFata din Hosman dată dispărută a revenit, astăzi, acasă