În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

Au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 11 permise de conducere, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei.

 

Alte 15 autovehicule au fost testate cu aparatul sonometru, 2 șoferi fiind sancționați cu amendă și retragerea certificatului de înmatriculare după ce au fost depistați conducând autoturisme ale căror sisteme de evacuare a noxelor fuseseră modificate, depășind normele fonice admise.

 

Pe DN 7C, Transfăgărășan, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale pentru staționare și oprire neregulamentare.

Polițiștii rutieri și jandarmii montani vor fi și azi prezenți în zonă, acțiunile fiind concentrate pe fluidizarea traficului în vederea prevenirii ambuteiajelor și oricăror incidente care ar putea genera o stare de pericol la adresa participanților la trafic și nu numai.

Revenim cu recomandările adresate conducătorilor auto care intenționează să se deplaseze pe Transfăgărășan să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate în acest scop și să respecte indicațiile forțelor de ordine, dar și semnalizarea rutieră amenajată în zonă.

 

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 13 august a.c., în municipiul Sibiu, pe strada Oituz, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza deplasându-se spre strada Hipodromului. Polițiștii rutieri au urmărit autoturismul până în Piața Unirii, unde au reușit blocarea și oprirea autovehiculului.

La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 26 de ani, în urma verificărilor efectuate constatându-se că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

Pe numele sibianului s-a deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

 

La data de 13 august a.c., în jurul orei 19,00, pe raza comunei Roșia, sat Nou, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Principală.

Conducătorul auto și-a continuat însă deplasarea până la ieșirea din localitate, unde a oprit și a abandonat autoturismul, încercând să fugă de polițiști.

Bărbatul a fost prins imediat și a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 30 de ani.

Din verificări a rezultat că cel care a condus nu deține acest drept. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 13 august a.c., în jurulorei 19,30, pe DN 1, km. 266, în afara localității Arpașu de Jos, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, cetățean nepalez, în calitate de martor al unei depășiri neregulamentare efectuate de către alt șofer.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că, deși deține permis de conducere eliberat de autoritățile din țara natală, bărbatul nu deține permis de conducere internațional și, astfel, nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul țării noastre.

În cauză, pe numele persoanei în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține acest drept pe teritoriul României.

 

Agresiv în trafic

La data de 13 august a.c., în jurul orei 22,30, în municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au observat un autoturism al cărui conducător circula într-o manieră agresivă, cu viteză mărită, cu nerespectarea culorii roșu a semafoarelor și treceri repetate și nejustificate de pe o bandă pe alta, creând o stare de pericol pentru participanții la trafic.

Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea până pe strada Constituției, unde s-a reușit blocarea și oprirea autoturismului.

S-a constatat că la volan se afla un tânăr în vârstă de 18 ani, din Șeica Mare. Acesta a fost sancționat contravențional atât cu amendă în valoare de 1.450 de lei, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile.

Articolul precedentȘedință CRUCIALĂ a Coaliției PSD-PNL-UDMR! Ciolacu a făcut anunțul: care este PRIORITATEA guvernanților
Articolul următorȘoferii inconștienți din Sibiu, aspru sancționați