Polițistul care a refuzat mita de 700 de lei este sibian. Incidentul a avut loc în 11 mai când, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Bistrița – Năsăud, i-a oferit banii pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Șoferul a fost oprit în trafic, în jurul orei 01:00, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Șeica Mare a pierdut controlul direcției și s-a oprit în șanțul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice s-a dovedit că bărbatul avea  o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, șoferul vinovat i-a oferit polițistului suma de 700 de lei pentru a renunța la cercetările penale. Polițistul, agent în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever, a refuzat primirea banilor și a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale.

La data de 14 mai, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat și realizat, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, la data de 15 mai urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și vizează săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Pe pagina de socializare a Poliției Sibiu, agentul și-a argumentat decizia.

„Pentru că mă respect, pentru că respect uniforma pe care o port, pentru că prețuiesc onoarea mai mult decât orice sumă de bani!”, a spus acesta.

Articolul precedentAcces gratuit la unele sedii ale Muzeului “Brukenthal”, sâmbătă
Articolul următorDonald Tusk și-a schimbat fotografia de copertă pe Facebook. A pus o imagine cu el în Piața Mare