În zilele de 27 și 28 septembrie, în Sibiu, vor avea loc o serie de prelegeri susținute cu prilejul sărbătoririi centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Astfel joi, de la ora 14:00, în Sala Senatului ULBS, de pe srada Lucian Blaga, conf.univ.dr. Ana Victoria Sima, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va susține o prelegere în cadrul dezbaterii Identitățile regionale și construirea identității naționale.

De asemenea vineri, 28 septembrie, tot de la ora 14:00, în Sala Senatului va avea loc o dezbatere susținută de conf. univ. dr. Vasile Ciobanu, cercetător grad I la Institutul de Cercetări Socio-Umane din Sibiu, cu tema Sibiul și Marea Unire. O dezbatere va f susținută și de Răzvan Pop, viceprimarul orașului Sibiu, privitoare la rolul Sibiului în desăvârșirea actului Unirii de la 1918.

Evenimentul este organizat de Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu.

Ambele evenimente sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, cofinanțatorul proiectului cultural: Sibiul și Marea Unire la Centenar.

Articolul precedentPe Transfăgărășan se circulă, în continuare, în condiții de iarnă
Articolul următorRata șomajului în Sibiu este sub 2%