Cu ocazia Zilei Naţionale a României, sâmbătă, 1 Decembrie, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, la Sibiu au avut loc o serie de evenimente aniversare, organizate de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, în colaborare cu autorităţile publice locale şi celelalte structuri din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică.

În anul Centenarului, activităţile au debutat cu o ceremonie militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Ostaşului din toate timpurile, din faţa Cercului Militar, fiind urmată de defilarea gărzii de onoare şi a trupelor. Defilarea a fost încheiată cu o uriaşă horă a unirii formată de militarii, autorităţile publice locale şi sibienii care, astfel, au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României.
Anul acesta, în premieră, spaţiul aerian al bulevardului Corneliu Coposu a fost survolat de aeronave militare MIG 21 Lancer din cadrul Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii şi de elicopterul SMURD EC135.
Desfăşurătorul evenimentelor aniversare mai cuprinde o expoziţie de tehnică militară, o lansare de carte, expoziţii foto-documentare, un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul Junii-Sibiului”, prezentarea de gală a filmului “Transalpina -Drumul Regilor” şi un concert simfonic.
Manifestările se vor încheia cu o retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică, care va începe la ora 18:45, în faţa Centrului Cultural “Ion Besoiu”.

Articolul precedentPeste 16.500 de persoane cu dizabilități sărbătorite în județul Sibiu, pe 3 decembrie
Articolul următorVIDEO / Studenții ULBS au încins jocuri tradiționale românești pe Marele Zid Chinezesc, de 1 Decembrie