Solicitarea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană e un pas istoric, afirmă premierul Nicolae Ciucă.

 
„România va continua să lucreze alături de Republica Moldova în parcursul său către UE”, afirmă şeful Executivului de la Bucureşti, într-o postare, joi, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAPIA primește cereri de plată aferente anului 2022 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”
Articolul următorFlorin Cîțu: ”Atenție la economie. România s-a împrumutat, ieri, la 6,09%, cea mai mare dobândă din 2013 și până astăzi”