Zece studenți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au fost premiați cu câte o bursă de 2.000 de euro, în cadrul competiției “ULBS SMART – Programul de proiecte și soluții inovative studențești”, derulat prin Hasso Plattner Student Scholarship.

În prima etapă a concursului, “Idee”, au intrat în competiție 40 de studenți, iar din aceștia au fost premiați zece, care au avansat în etapa a doua, “Concept”.

Câștigătorii competiției care s-a desfășurat în luna octombrie sunt Gheorghe Cătălin Crişan (pentru implementarea unei aplicații web pentru găsirea de prestatori locali de service), Matei Graură („UniChat” – platformă online, menită să îmbunătățească procesul educațional, accesibilă utilizatorilor prin intermediul unui telefon intelligent), Paul Adrian Nistor (NASP- Neuronal Advance Safe Pulse), Cătălin Cristian Bobocea (Ochelari cu modul bluethoot integrat), Raul Mihai Petrașcu (Motor cu ardere internă în 4 timpi cu 2 cilindri în linie, produs prin tipărire la imprimantă 3D), Laura Maria Fumureanu (Deshidrator HOMEMADE), Maria Gîță (WASH POINT, platformă on line, destinată spălătoriilor auto), Anca Elena Vișan (Dezvoltarea unui sortiment de pâine cu beneficii asupra sănătății consumatorului), Radu  Iamandi (Intelligent Recycle Bin) și Tiberius Alex Serediuc (Dispozitiv preluare/așezare roți autoturism, destinate vulcanizărilor).

Studenții au perceput competiția ca pe o adevărată provocare. ”Mi-a fost pusă foarte mult la încercare imaginația. Din această experiență am învățat multe lucruri noi, am învățat să am mai multă încredere în mine și astfel am reușit să subliniez trei puncte importante: autocunoașterea, învățarea și creativitatea. Această competiție pentru mine a fost motivația de a fi mai bună, o stimulare de a-mi depăși propriile limite, o modalitate de a-mi promova cele mai înalte aspirații și de a mă face remarcată din rândul celorlalți”, a declarat Laura Maria Fumureanu.

La rândul său, Radu Iamandi este de părere că ”această competiție ULBS SMART este un proiect ce motivează studenții să creeze un produs inovativ cu reale șanse de lansare pe piață. Bursele oferite câștigătorilor oferă un plus de motivație și un ajutor financiar apreciat. Ca participant, pot spune că astfel de proiecte ajută studenții în realizarea ideilor și aprofundarea cunoștințelor învățate în băncile facultății, precum și în dezvoltarea abilității de a redacta proiecte”, în timp ce Maria Gîță are și un mesaj pentru viitorii concurenți: ”Încercați, ieșiți din zona de confort și învățați lucruri noi, toate acestea sunt experiențe care sunt bune pentru fundația pe care voi, dragi studenți o construiți. Nu ratați nicio oportunitate, participați și învățați”.

Programul se desfășoară în trei etape, iar bugetul total al programului “ULBS SMART 2019” pentru anul universitar 2019/2020 este de 70.000 de euro și este finanţat din donaţia Fundației “Hasso Plattner”. În etapa a treia, Conceptul premiat va trebui transformat într-un prototip, iar primele trei proiecte vor primi 5000, 3000 respectiv 2000 de euro, reprezentând Bursa “Hasso Plattner Student Scholarship”.

Programul “ULBS SMART” este organizat de cu scopul de a sprijini financiar studenţii ULBS (nivel licenţă, master) în realizarea unor proiecte ce presupun dezvoltarea și utilizarea tehnologiei, a digitalizării sau a oricăror metode inovative cu scopul de a face orele de la facultate interactive, de a facilita conectarea student – profesor – angajator, de a determina creșterea calității actului educațional sau pentru dezvoltarea unor produse / servicii inovative din domeniile STEAM (science, technology, engineering, art, math) care răspund unei nevoi a comunității și care au potențial de comercializare pe piață. Sunt finanțate proiecte inovatoare care pornesc de la faza de idee pe care ulterior studenții o rafinează treptat și o transformă într-un prototip viabil menit să îmbunătățească actul educațional sau să îmbunătățească calitatea vieții. Finanțarea proiectelor din cadrul programului “ULBS SMART” se acordă sub forma unei burse de excelență pentru proiecte inovative.

Articolul precedentMuzică de cameră, rețete citite de muzicieni și un atelier de colaje pentru copii, la Festivalul “SoNoRo XIV DaDa” de la Sibiu
Articolul următorCNAS anunță reluarea tipăririi și ditribuirii cardurilor europene de sănătate