Președintele României, Klaus Iohannis a participat la deschiderea Conferinței Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, care se desfășoară în aceste zile la Sibiu. Acesta a ținut să sublinieze, în cadrul unei declarații de presă importanța Summit-ului care se va desfășura mâine la Sibiu, dar și cea a votului din 26 mai pentru Parlamentul European. 

„Summit-ul de mâine este extrem de important nu numai pentru Europa, este extrem de important și pentru România și pentru români și este motiv de bucurie. Europa vine în România, Europa vine aici, la Summit și mâine, aici, în România desenăm viitorul Europei. Pentru români am un mesaj extrem de important. România contează, românii contează. Și pentru că suntem în perioada alegerilor europarlamentare, trebuie să spun cu toată convingerea că votul românilor contează. Contează votul și la europarlamentare și la referendum. Și este foarte important să știm că votul fiecărui român contează în Europa”, a spus președintele.

De asemenea, acesta a vorbit de drumul parcurs de România și de modul în care este guvernată de PSD, mod pe care președintele îl consideră eșuat.

„România a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. România care a devenit stat membru pe 1 ianuarie 2007. Este păcat, foarte mare păcat că avem parte de o guvernare PSD-istă eșuată, care în acest moment festiv, arată o față destul de urâtă a României, atacuri asupra independenței sistemului de justiție, măsuri neperformante, promisiuni neonorate și de aceea spun încă o dată că votul este important și pentru viitorul României și pentru viitorul Europei, iar aici la Summit, mâine, vom defini viitorul Uniunii Europene, împreună cu toți liderii Europei”, a mai declarat șeful statului.

Conferința internațională de la ULBS are loc sub egida “Sibiu – Capitală Universitară Europeană”, proiect ce se va afla la ediţia a cincea şi care aduce anual Sibiul în postura de centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, oferind acces publicului larg la evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

Printre invitații primei zile se numără șefi de stat și de guvern, reprezentanți ai Consiliului European și ai Comisiei Europene, oficialități locale, naționale și internaționale, precum și oameni politici.

Articolul precedentJoseph Daul, președintele PPE: „Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România. (…) Statul de drept, justiția independentă și lupta împotriva corupției nu sunt respectate în România.
Articolul următorGaz Metan joacă vineri în deplasare, cu Dinamo București