Președintele Zelenski le cere ucrainenilor să nu slăbească vigilența, după anunțul rușilor privind reducerea ofensivei din nord: “Rămânem în alertă și nu ne reducem eforturile de apărare”.

La finalul zilei de marți, marcate de negocierile de la Istanbul și de anunțul Rusiei privind “o reducere drastică a activității în jurul Kievului și Cernihivului“, președintele Volodimir Zelenski a publicat o declarație video prin care le spune ucrainenilor că situația militară nu a devenit mai ușoară, iar amploarea provocărilor nu s-a diminuat. “Armata Rusă încă are un potențial semnificativ de a continua atacurile împotriva statului nostru. Au încă mult echipament și destui oameni complet lipsiți de drepturi pe care îi pot trimite în oala războiului. Prin urmare, rămânem în alertă și nu ne reducem eforturile de apărare. Atât în ​​nordul statului nostru, cât și în toate celelalte regiuni ale Ucrainei, unde trupele ruse au intrat temporar”, a spus Zelenski.

Deși a menționat că Mariupol este blocat în continuare iar bombardarea orașelor ucrainene continuă, el le-a mulțumit apărătorilor Kievului, arătând că acțiunile și eficiența acestora sunt motivele retragerii rușilor.

Sursa: Ukrinform / BIZIDAY

Articolul precedentE oficial, specialiştii au stabilit: aceasta e cea mai periculoasă mâncare pentru inima ta
Articolul următorIsrael. Atac terorist la Tel Aviv. Un bărbat înarmat cu o pușcă de asalt a deschis focul asupra trecătorilor.