Trei blocuri de locuințe din Sibiu vor fi finanțate din fonduri europene, printr-un proiect de reabilitare termică în vederea creșterea eficienței energetice.

Proiectul obținut de Primăria Sibiu a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 3. Valoarea totală a acestuia este de 2.173.256 lei, din care 906.335 lei reprezintă contribuția Municipiului Sibiu și a asociațiilor de proprietari.
Contractul de finanțare a fost semnat în această săptămână de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Odată obținute fondurile, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și o altă procedură pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.
Proiectul prevede reabilitarea termică a trei clădiri de blocuri pentru care asociațiile de proprietari au depus proiecte la Primăria Sibiu în urma apelului public și care s-au încadrat în criteriile specificate în ghidul solicitantului: Aleea Biruinței, nr. 5; Calea Dumbrăvii, nr. 26; Strada Rusciorului, nr. 31, bl 16
Toate cele trei imobile au fost construite înainte de 1990 și au un grad redus de eficiență energetică.
Principalele lucrări care se vor efectua prin acest proiect includ izolarea termică prin anveloparea clădirii, termoizolarea planșeului peste ultimul etaj, a celui peste subsol și a soclului clădirii, înlocuirea tâmplăriei clasice exterioare cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant și înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale.

Articolul precedentCurs gratuit dedicat antreprenorilor și managerilor din IT
Articolul următorSpectatorii au intrare liberă la Gaz Metan Mediaș – Sepsi Sfântu Gheorghe