Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună este inclus un proiect prin care Primăria Sibiu solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru implementarea unui sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service intitulat Sibiu BikeCity.

Odată aprobat, proiectul va fi depus la ADR Centru în vederea obținerii de fonduri europene pe Axa prioritară 4 dedicată mobilității urbane. Investiția este estimată la 13 milioane de lei.

Concret, prin acest proiect se vor amenaja în Sibiu 44 de centre automate de închiriere de biciclete în regim de self service. Peste 500 de biciclete vor fi puse la dispoziția utilizatorilor, inclusiv triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități. În baza unui tarif, cetățenii vor putea închiria bicicleta din unul dintre cele 44 de centre, o va putea utiliza și o va returna apoi în centrul cel mai apropiat de destinația sa.

Acesta este unul dintre cele șapte proiecte pe care Primăria Sibiu le va depune pe Axa de finanțare din fonduri europene dedicată mobilității.

Articolul precedentBRAȘOV | Trei persoane bănuite că au sechestrat o femeie au fost reținute
Articolul următorUPDATE | O maşină s-a răsturnat, pe DN 1, între Mohu şi Veştem