Primele zece autobuze, din lotul de 55 achiziționate de TURSIB SA vor fi prezentate publicului vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 15.30 în Piața Mare a Sibiului, în cadrul unui eveniment intitulat “TRANSformarea”.

Înnoirea flotei de autobuze, susținută de Primăria Municipiului Sibiu, este un moment foarte important pentru noi și vrem să-l împărtășim atât cu cei care folosesc deja mijloacele de transport în comun ale TURSIB, cât și cu cei care încă nu fac acest lucru, cu speranța că-i vom convinge. TRANSformarea în bine a orașului presupune și transformarea serviciilor publice. Este o mândrie pentru noi să putem lua parte, alaturi de Muncipalitate la acest proces continuu”, spune directorul general al TURSIB SA, ing. Dan Căprariu.

În Piața Mare vor fi, astfel, expuse zece autobuze noi – opt, cu o lungime de 12 metri și 95 de locuri produse de ANADOLU ISUZU SANAYI ve TICARET AS și două articulate, cu o lungime de 18 metri și 147 de locuri, produse de KARSAN OTOMOTIV SANAYI ve TICARET AS . Ambele modele, care vor intra în exploatare la Sibiu pe parcursul acestei luni, sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WI-FI, cu sisteme audio și video, ambele modele au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu cerinţe speciale.

De asemenea, în Piața Mare, vor fi expuse opt autobuze, dintre modelele de autobuze care s-au aflat în trecut, înainte și după 1989, în exploatarea societății de transport în comun. Sibienii vor putea revedea atât de popularele la vremea lor modele de autobuze IKARUS și DAC, dar și două dintre autobuzele MAZ care se vor retrage de pe traseele din Sibiu în luna noiembrie, respectiv decembrie 2018.

Articolul precedentBRAȘOV | Un bărbat a fost omorât în bătaie după un conflict iscat într-un bar
Articolul următorO tânără de 23 de ani rănită într-un accident la Boița