Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, la un post TV, că se va face recalcularea pensiilor într-un an și jumătate. Aceasta a precizat că reclalcularea va fi făcută după o nouă lege a pensiilor.

„Pensiile aș vrea să le scoatem din sfera politică. Majorarea de 40 la sută nu a fost pregătită și dorită la modul real. România nu și-ar putea permite acest efort bugetar.

Era necesară o etapă de pregătire. Etapa aceasta a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, și nu s-a făcut nimic. Recalcularea pensiilor nu s-a întâmplat. Subiectul a fost reluat în perioada campaniilor electorale.

Anul acesta planul este următorul: începem procesul de reclaculare a pensiilor. Pe o nouă lege a pensiilor, pentru care voi da un ordin zilele următoare, sper ca într-un an și jumătate să rezolvăm să facem acest lucru. Vorbim de aproape 5 milioane de dosare de pensii. Îmi trebuie 1.000 de persoane care să lucreze în casele de pensii pentru perioadă determinată”, a declarat Raluca Turcan.

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentMarți, ora 18:00 – Primele privatizări de după 1989. Milionarii și politicienii care au ruinat țara, la Culisele Statului Paralel
Articolul următorMarius Viorel Stanciu, omul lui Nicolae Bădălău și Toma Petcu, dă atacul la banii Transelectrica