Ucraina a intrat în cea de-a 20-a zi de război. Bombardamentele au continuat și noaptea trecută, mai ales în Kiev și Harkov. Numărul victimelor din țara vecină este deja atât de mare încât se înmulțesc gropile comune și, de multe ori, trupurile nici nu sunt identificate. Trei milioane de ucraineni au părăsit țara până acum, iar cei care nu au reușit să plece se confuntă cu probleme grave: numeroase orașe au rămas fără mâncare, apă și curent electric. Președintele Volodimir Zelenski le transmite rușilor că, dacă se vor preda, vor fi trataţi cu decenţă, nu cum sunt trataţi în propria armată. În acest context, astăzi va avea o nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina. 

Marți, în cea de-a 20-a zi de război, tensiunile nu par să se calmeze. SUA susțin că Rusia ar fi cerut echipament militar din China, inclusiv rachete, drone și vehicule blindate, iar China „ar fi răspuns pozitiv” la cerere, relatează Financial Times. China neagă această versiune. SUA ar fi transmis Beijingului în timpul unei sesiuni „intense” de discuții de luni la Roma că asta ar fi o „greșeală istorică”.

Marți dimineața s-au auzit explozii în diferite cartiere ale capitalei, potrivit Ukrinform. Cel puțin 4 explozii s-au auzit dimineața – două la ora 4:00 și încă două la ora 5:00.

Secretarul general al ONU consideră că perspectiva unui conflict nuclear a devenit din nou posibilă.

“Ridicarea nivelului de alertă a forțelor nucleare ruse reprezintă o evoluție înfiorătoare. Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neimaginat, este acum din nou în domeniul posibilității”, a spus António Guterres, șeful ONU.

Războiul din Ucraina ar urma să se încheie până în mai, deoarece Rusia ar rămâne atunci fără resurse pentru a mai continua invazia, a susținut Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean, citat de Reuters și The Guardian.

Articolul precedentȘoferiță din Sibiu, rănită într-un accident pe DN 17! S-a izbit cu mașina de un podeț, în Rusu Bârgăului
Articolul următorVIDEO Ministrul Muncii, detalii despre majorarea pensiilor și implementarea măsurilor din PNRR