Atacuri puternice, noaptea trecută, în mai multe orașe din Ucraina. Armata lui Putin a făcut prăpăd și a lansat zeci de rachete.

Între timp, imagini șocante au apărut în spațiul public – un bărbat neînarmat este ucis fără milă de un tanc controlat de un militar rus. Astăzi, Curtea de Justiție de la Haga decide în cazul lui Putin – dictatorul ar putea fi judecat pentru crime de război. Unicef estimează că, la fiecare secundă, un copil pleacă din țară.

UPDATE 8:50 Noi imagini publicate de armata ucraineană, surprinse cu o dronă, arată cum un tanc rusesc sare în aer după ce declanșează o mină antitanc.

UPDATE 8:40 Forțele Armate ale Ucrainei au dat “o lovitură devastatoare forțelor rusești invadatoare de pe teritoriile ocupate temporar și au lansat un contraatac în unele zone”, anunță Serviciul de presă al Statului Major al Forțelor Armate, într-o postare pe Facebook.

UPDATE 8:30 Dimineața a debutat cu explozii raportate în Zaporojie (Zaporizhzhia). Secretarul Consiliului Municipal, Anatoliy Kurtev, a confirmat că una dintre explozii a lovit gara orașului.

Zaporojie este un oraș de pe râul Nipru, reședința regiunii Zaporojie din n sud-estul Ucrainei.

UPDATE 8:20 Harkov, după încă o noapte de bombardamente active ale ocupanților.

UPDATE 8:10 Două persoane au fost rănite după ce o rachetă a armatei ruse a lovit, miercuri dimineață,  o clădire rezidențială din districtul Shevchenkivsky din capitala Ucrainei, Kiev miercuri dimineața, potrivit Ukrinform. 

UPDATE 8:00 – O clădire rezidențială cu 12 etaje s-a prăbușit, miercuri dimineața, la Kiev, în urma bombardamentelor. 

Ca urmare a bombardamentelor și fragmentelor de obuze inamice, o clădire rezidențială cu 12 etaje din districtul Shevchenkivskyi al capitalei s-a prăbușit, potrivit datelor Serviciului de Urgență din Kiev. 

Articolul precedentMinistrul Finanțelor: ”Am cerut la nivel european folosirea unor instrumente financiare pentru protejarea economiei și a cetățenilor de efectele creșterilor de prețuri la energie și combustibil” 
Articolul următorZelenski, primele semne bune de la începutul războiului: “Poziţiile din negocieri sună acum mai realist”