În cea de-a 56-a zi a invaziei ruse, cele mai grele lupte se duc în estul Ucrainei. Situația de la Mariupol rămâne cât se poate de gravă, rușii plănuind să “niveleze totul până la pământ” la Azovstal, potrivit unor interceptări. 

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marți seară, că situația din Mariupol este „înfiorătoare și neschimbată”.

S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore”, a afirmat un ofiţer ucrainean asediat la Mariupol, cerând comunităţii internaţionale să treacă la “extragerea” lor, într-un mesaj publicat, miercuri, pe Facebook.

Luptătorii susținuți de ruși încearcă să ia cu asalt un complex industrial din Mariupol, unde se spune că trupele ucrainene și civilii ar fi ascunși. Rușii plănuiesc să “niveleze totul până la pământ” la Azovstal.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat, marți, o presupusă interceptare a comunicațiilor unui comandant al unei unități terestre rusești, care a declarat că avioanele rusești plănuiau să “niveleze totul până la pământ” în jurul Azovstal, fabrica de oțel care este o redută a apărătorilor ucraineni din orașului port asediat Mariupol.

Ulterior, s-a raportat că Uzina Azovstal a fost distrusă aproape în totalitate, așa cum a susținut Sviatoslav Palamar, adjunctul comandantului Azov. 

“Bombe super-puternice” au fost aruncate asupra uzinei, iar civilii se află sub dărâmături. Informația nu se verifică din surse independente.

Articolul precedentAtenție la cumpărăturile online!
Articolul următorUcraina a primit avioane de luptă – Anunțul făcut chiar de la Pentagon