La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au reținut un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Păucea, cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier și la regimul silvic.

În fapt, la data de 27 martie a.c., în jurul orei 15,30, pe DC 17 Valea Lungă – Păucea,  bărbatul a fost depistat conducând un tractor cu care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice al bărbatului este suspendat. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În ceea ce privește materialul lemnos, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras 1 mc de material lemnos din zona împădurită a localității Păucea.

Având în vedere cele constatate, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, tăiere ilegală și furt de arbori.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mediaș.

După administrarea probatoriului în cauză, la data de 5 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz continuă.

Articolul precedentAtenție la circulația cu bicicleta pe drumurile publice!
Articolul următorBilanț coronavirus 6 aprilie: 5.231 de cazuri noi, 196 de decese – cel mai mare număr, de la începutul anului