Având în vedere ninsoarea din ultimele zile, stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivul Făgăraș, riscul producerii avalanșelor este foarte mare la peste 1800 m, de grad 5, arată Salvamont Sibiu.

“Pe această cale facem apel la toți practicanții schiului offpiste, cât și la practicanții drumețiilor montane să evite deplasarea la altitudini peste 1800 m deoarece există riscul producerii de avalanșe”, spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.
Conform ANM, la peste 1.800 m, la suprafață, se găsește un strat însemnat de zăpadă proaspătă de tip pulover, depus în ultimele două zile, ce pe alocuri depășește 70 – 80 cm. Acest strat este instabil și nu are aderență la stratul vechi care era înghețat la suprafață.
La altitudini mai mici de 1.800 m se întâlnesște un strat însemnat de zăpadă proaspătă ce are pe alocuri 40 – 50 cm, iar pe văi și în locurile adăpostite sunt depozite mai însemnate. Acest strat este depus peste zăpada veche înghețată, care poate constitui un pat de alunecare pentru avalanșe, atât spontane, cât și provocate accidental de către turiști sau schiori.

Articolul precedentProgram zilnic de film documentar pentru elevii și profesorii sibieni
Articolul următorDosar penal pentru un tânăr din Axente Sever care a condus băut