În această seară există risc mare de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. 

Potrivit Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, riscul producerii de avalanşe în munţii Făgăraşului la peste 1800 m altitudine este mare, respectiv gradul 4 (pe o scală de la 1 la 5), risc ce se va menține şi în zilele următoare. 
Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.
“Solicităm turiștilor ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar cu telecabina. Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informații şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă şi de asemenea să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă)”, a transmis Salvamont Sibiu.
Potrivit acestora, traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise. 

Articolul precedentTango simfonic cu Analia Selis, pe scena Filarmonicii Sibiu
Articolul următorVIDEO | Un cititor de carduri din centrul Sibiului, vandalizat