Primul hub antidepresie din România a fost lansat, oamenii având la dispoziție o linie telefonică gratuită unde pot primi suport și consiliere.

Astfel, persoanele care au atacuri de panică, anxietate ori depresie pot apela la TelVerde 0800.0800.20 non-stop (24/7). Peste 50 de voluntari specializați au fost învăţaţi să asigure suport primar în situaţii de criză emoţională. Psihoterapeuții consideră că prin astfel de proiecte de prevenție va putea fi redus numărul bolnavilor cu depresie și, în plus, va scădea procentul celor care apelează 112 cu cazuri de atacuri de panică, anxietate sau suicide.

„Suntem în tratative cu Ministerul Sănătăţii ca să facem un protocol, astfel încât Tel Verde să fie conectat la sistemul de urgenţă şi noi să putem să asigurăm cu rapiditate intervenţia 112”, a transmis psihoterapeutul Yolanda Creţescu, inițiatorul acestui proiect.

Conform statisticilor, 1 din 10 români suferă de depresie fără să ştie. La nivel mondial, peste 300 de milioane de persoane suferă de depresie, potrivit  Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Articolul precedentBC CSU Sibiu, victorie cu Steaua, în primul meci oficial disputat
Articolul următorS-au făcut proviziile pentu iarnă la spitalul TBC