Peste 60 de echipe de sportivi amatori și profesioniști din țară și din străinătate au făcut spectacol pe terenurile de baschet, la Sibiu Streetball 2019.

Turneul s-a desfășurat în weekend, în parcarea Sălii Transilvania, sub privirile iubitorilor de streetball din Sibiu și nu numai, care s-au bucurat de baschet de calitate și o vreme extrem de frumoasă. Competiția a fost câștigată de Dinamo Știința București la Open Masculin și de Ukraina, la Open Feminin.

O nouă ediție de succes a celei mai mari competiții de baschet 3×3 din Transilvania s-a încheiat, duminică, la Sibiu. Turneul s-a desfășurat între 8-9 iunie, pe două terenuri amplasate în parcarea Sălii Transilvania, și a reușit să aducă la Sibiu 61 de echipe din țară, dar și una din Ucraina, participantă la categoria Open Feminin.

Două zile pline de spectacol

Sibiu Streetball a debutat sâmbătă, prima parte a zilei fiind dedicată categoriilor U10, U13 și U15. Au urmat echipele înscrise la Open Masculin și Open Feminin, meciurile întinzându-se până aproape de miezul nopții. Competiția s-a reluat sâmbătă, la ora 10, și s-a încheiat după ora 19, cu festivitatea de premiere. Au fost meciuri frumoase și pline de faze spectaculoase pe parcursul celor două zile, la final cele mai bune echipe fiind premiate de organizatori. Finalele au oferit momente speciale, atât la categoriile de copii, cât și la Open, spre bucuria spectatorilor din tribune.

„Ne bucurăm să spunem că și ediția din acest an a fost una reușită. Am avut peste 60 de echipe la turneu și ținem să precizăm prezența numeroasă la Open Feminin, turneul fiind și etapă a Campionatului Național de Baschet 3×3 la fete. Ce ne bucură, de altfel, este faptul că se simte cum crește nivelul echipelor de la an la an. Echipele care vin la Sibiu Streetball sunt mult mai pregătite, atât din punctul de vedere al jocului, cât și al organizării, astfel că nivelul crește și reușim să ne bucurăm împreună de turnee frumoase. În aceste două zile am avut parte de baschet de calitate și de o atmosferă extraordinară, iar asta ne motivează să continuăm să organizăm și mai multe evenimente sportive”, au declarat organizatorii evenimentului,

Campionii Sibiu Streetball, pe podium

Cei mai buni participanți au urcat, duminică seara, pe podium, pentru a-și ridica premiile. La categoria U10, pe primul loc s-au clasat Lupii Verzi, pe locul 2 All 4 Basketball, iar pe locul 3 echipa Premium. Categoria U13 a fost câștigată de The Rookies, urmați în clasament de Power Girls și Magic Players. La U15, locul 1 a fost obținut de Big Baller Bran, locul 2 de Brick Squad și locul 3 de Hoops I did it again.

Campionii de la Open Masculin au fost cei de la Dinamo Știința București, care s-au luptat în finală cu sibienii de la BC CSU Sibiu Elite, vicecampionii ediției din acest an. Locul 3 a fost obținut de Agro’Squad. Categoria Open Feminin a fost câștigată de echipa din Ucraina, care s-a impus în finală în fața echipei FCC Basket Arad, prin urmare ocupanta locului 2. Pe locul 3 s-a clasat Agro’Squad.

Jucătorii s-au simțit extraordinar la Sibiu

Turneul s-a bucurat de o prezență numeroasă, printre participanți aflându-se și baschetbaliști care evoluează în Liga Națională de Baschet Masculin. Unul dintre campionii Sibiu Streetball 2019 este Radu Paliciuc, fost jucător și căpitan al echipei BC CSU Sibiu, câștigător al categoriei Open Masculin cu Dinamo Știința București. „Mi-a făcut mare plăcere să mă întorc la Sibiu. Ne pregătim pentru Jocurile Europene de la Minsk și acest turneu ne-a ajutat foarte mult. Ne-am propus să creăm legături de joc cât mai puternice, să putem face o figură frumoasă și la Minsk, s-a văzut și pe teren că deja, încet, încet, reușim să ne cunoaștem și să jucăm cât mai bine. Turneul a fost foarte frumos, mă bucur că a fost soare, mă bucur că a fost multă lume. Îmi era dor să joc la Sibiu, alături de publicul acesta”, a declarat baschetbalistul român.

De o experiență extraordinară a avut parte și jucătoarea ucraineană Tetyana Yurkevichus, campioană a categoriei Open Feminin, sportiva din Ucraina mărturisind că își va aminti toată viața de turneul de la Sibiu.

„A fost un turneu foarte frumos. Ne-am pregătit să fim aici, am vrut să fim aici și ne-am dorit mult să câștigăm. A fost o competiție frumoasă, cu multe echipe de fete înscrise, iar organizarea a fost extraordinară. Cred că îmi voi aminti de acest turneu toată viața! Sunt bucuroasă că suntem campioane, faptul că am reușit să câștigăm reprezintă o motivație în plus pentru noi, pentru că ne pregătim de Jocurile Europene”, a declarat Tetyana Yurkevichus.

Articolul precedentParcări închise, în perioada Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
Articolul următorPeste 80% dintre elevi au obținut calificativul experimentat la română