Constructorul contractat de Primăria Sibiu a finalizat lucrările de reparații capitale în cartierul Hipodrom I, în zona cuprinsă între străzile Calea Cisnădiei – strada Nicolae Iorga – Aleea Frații Buzești. Investiția se ridică la aproape șase milioane de lei.

În această zonă, carosabilul și trotuarele au fost reabilitate prin refacerea stratului de asfalt, s-au amenajat aproximativ 300 de locuri de parcare cu dale înierbate, rețeaua de iluminat public a fost complet modernizată, fiind instalați stâlpi noi de iluminat și corpuri cu LED, eco-eficiente, s-a amenajat tubulatura subterană pentru coborârea cablurilor suspendate, sistemul de colectare a apelor pluviale a fost îmbunătățit prin suplimentarea gurilor de scurgere, s-au amenajat zonele verzi prin însămânțarea cu gazon și plantarea de arbori.

Două locuri de joacă noi au fost amenajate în zonă, unul pe strada Nicolae Iorga și unul pe Aleea Frații Buzești însumând 850 de metri de elemente și instalații de joacă. Locurile au fost îngrădite pentru siguranța copiilor și sunt pavate cu scoarță de copac. În zona acestora au fost amplasate bănci, coșuri de gunoi și câte o cișmea cu apă potabilă.

“Modernizarea cartierelor și a străzilor, construcția de zone de agrement și sport, amenajarea de noi zone verzi și revigorarea parcurilor fac parte din programul Smart Living Sibiu, sub umbrela căruia am adunat toate aceste proiecte pentru comunitate. Scopul nostru este ca, prin aceste proiecte, Sibiul să nu devină smart doar prin soluții IT sau tehnologizare, ci să fie un oraș în care sibienilor să le placă să locuiască. Pentru aceasta trebuie să existe și parcuri și locuri de joacă și curățenie și străzi puse la punct”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria continuă investițiile în cartiere cu modernizarea zonei Ștefan cel Mare – Broscărie care este deja în lucru și pregătește achiziția lucrărilor pentru două noi zone din cartierul Hipodrom: una între străzile Luptei – N. Iorga – Bulevardul Vasile Milea și a doua între străzile Rahovei – Oștirii – Bulevardul Mihai Viteazu.

De asemenea, este în lucru proiectul pentru reparații capitale în cartierul Ștrand.

 

Articolul precedent„Arlechinada”, o nouă premieră la Teatrul de Balet Sibiu
Articolul următorOrganizația „Salvați copiii” a dotat secțiile de neonatologie din Sibiu și Mediaș cu aparate performante menite să salveze viața prematurilor