Un tânăr de 20 de ani a fugit de poliție, pentru că se afla la volanul unei mașini, deși nu avea permis de conducere. Și-a găsit refugiul chiar acasă, dar polițiștilor le-a răspuns tatăl tânărului, care a mărturisit că fiul său nu ar fi acasă și că, de fapt, el ar fi fost la volan. 

Polițiștii rutieri din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține acest drept.
“În fapt, la data de 11 iunie, în jurul orei 2130, polițiștii rutieri din cadrul structurii anterior menționate desfășurau activități specifice de supraveghere a traficului în localitatea Șura Mică, moment în care au observat în trafic un autoturism condus de un tânăr din localitate, în vârstă de 20 de ani, cu privire la care polițiștii aveau informații că nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. Polițiștii au procedat la oprirea acestuia în trafic, însă șoferul și-a continuat deplasarea fără a opri la semnalele polițiștilor, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea mașinii, până în fața imobilului în care acesta locuiește, unde a coborât de la volanul autoturismului și a fugit în curte fără a respecta indicațiile organelor de poliție. Din curtea imobilului a ieșit tatăl tânărului pe care polițiștii l-au observat la volanul mașinii urmărite în trafic, care a declarat că fiul său nu este acasă și că, în fapt el este cel care a condus mașina”, a explicat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii continuă cercetările, fiind deschisă o anchetă penală, in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.