Ca în fiecare toamnă, la Sibiu se desfășoară Zilele Medicinei de Urgență Sibiene – curs de inițiere în medicina de urgență și prespitalicească.

Evenimentul se va desfășura în două etape: 25-27 octombrie și 1-3 noiembrie și este organizat de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, împreună cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Medicină și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Manifestarea științifică este adresată studenților mediciniști, medicilor tineri și medicilor cu experiență care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele cu privire la resuscitarea pacienților, cât și sibienilor care își doresc sa învețe să acorde primul ajutor.

Deschiderea simpozionului va avea loc vineri, 25 octombrie, la ora 16, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, fiind condusă de către dr. Constantin Roșca, medic șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, care se va adresa participanților.

„Acest eveniment are o dublă însemnătate: pe de-o parte cea științifică prin aportul adus în procesul de educație medicală continuă pentru toți cei implicați în medicina de urgență, de la studenți și voluntari SMURD până la medici rezidenți și specialiști, iar pe de alta o însemnătate practică, pentru că oamenii pot învăța cum trebuie să procedeze într-o situație limită, unde un ajutor acordat corect face diferența dintre viață și moarte”, explică dr. Constantin Roșca.

Programul cursului va cuprinde o sesiune de comunicări științifice cu o tematică variată: stopul cardio-respirator, trauma, urgențele cardiologice, neurologice, particulare, pediatrice și toxicologice, precum și ateliere practice, precum suportul vital de bază și suportul vital avansat.

Articolul precedentSala expozițională a Primăriei și Centrul de Informare Turistică intră în reamenajări
Articolul următorAccident cu trei mașini implicate în Copșa Mică. O femeie a ajuns la spital