Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu a ridicat, astăzi, de la Bucureşti, şapte ambulanţe noi de tip B1/B2, marca Renault Master (4×2). O ambulanță B1/B2 marca Volkswagen Transporter va ajunge săptămâna viitoare la Sibiu.

Potrivit Lilianei Blaga, purtătorul de cuvânt al Ambulaneţi Sibiu, în total, vor ajunge în Sibiu, până în iunie 2019, 21 de ambulanțe, dintre care două de tip C, şase de tip A, iar restul B1/B2. În prezent, în parcul auto existent la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu sunt 14 ambulanțe funcționale de tip B1/B2, din totalul de 21. Nu există nicio ambulanță funcțională de tip C.
“Ambulanțele sunt dotate și echipate, însă ele vor putea fi puse în funcțiune după ce vor fi înmatriculate, asigurate, procedură care sperăm să se finalizeze până la sfârșitul anului, pentru a putea fi introduse în teren în cel mai scurt timp. Urmează să se facă o ședință de comitet director pentru a se stabili exact distribuirea celor opt ambulanțe, atât în substații, cât și în stația centrală Sibiu”, spune Liliana Blaga.
Ambulanţa de tip A este destinat transportului sanitar neasistat, Ambulanţa de tip B1 este pentru asistență medicală de urgență, cu echipă formată din medic, asistent medical şi ambulanţier, iar Ambulanţa de tip B2 este ambulanţa pentru asistență medicală de urgență și transport medical asistat, cu echipă formată din asistent medical şi ambulanţier.
Ambulanţa de tip C este pentru asistență medicală de urgență cu echipă formată din medic, asistent medical şi ambulanţier, destinată intervenţiilor în urgenţe majore de grad 0.

Articolul precedentUn TIR s-a răsturnat la Hula Bradului. A fost anunțată o victimă
Articolul următorVIDEO | Un an de proteste, la Sibiu. Manifestanţii au cântat “We Will Rock You” în faţa sediului PSD