Programul de bugetare participativă 2019 s-a încheiat vineri, 29 noiembrie, cu publicarea proiectelor selectate în urma procesul de vot pe platforma www.bugetareparticipativa.sibiu.ro.

“Am încheiat a doua ediție a programului de bugetare participativă în care au fost depuse în total 141 de proiecte din care doar 20 de proiecte au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de vot. În urma voturilor exprimate de sibieni au fost selectate 6 propuneri pe care le vom implementa începând din 2020. Am fost surprinsă de numărul mic de voturi exprimate: doar 753 de sibieni au votat aceste proiecte finaliste, ceea ce arată un interes destul de scăzut pentru acest program destinat implicării comunității în administrarea orașului, reprezentând sub 0,5 % din populația Sibiului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Proiectele câștigătoare în funcție de numărul de voturi, care vor intra în implementare sunt:
● Crearea unei terase panoramice pe Dealul Gușteriței, cu zonă de odihnă și ca punct de belvedere asupra orașului, un astfel de obiectiv fiind de interes pentru sibieni, dar și pentru turiști.
● Construcția unei parcări supraetajate pe locul parcării care deservește în prezent piața agro-alimentară Vasile Aaron; acesta ar urma să includă și spații comerciale, scopul fiind eliberarea de mașini și blocaje a străzilor din jurul pieței.
● Amenajarea unui teren de sport multifuncțional în cartierul Tineretului care va include terenuri de minifotbal, baschet, tenis cu piciorul, tenis și volei pe iarbă, mese de ping-pong, piste de bicicletă, alei pietonale cu bănci și zone verzi.
● Amplasarea de coșuri de gunoi pentru colectarea colectarea selectivă a deșeurilor în școli și licee având ca scop educarea copiilor și adaptarea mai ușoară la sistemul de gestionare a deșeurilor implementat în Sibiu.
● Dotarea Palatului Copiilor cu diverse echipamente, mobilier și materiale didactice necesare desfășurării cursurilor
● Amplasarea unor filtre biologice de aer în zonele mai poluate de trafic din oraș; aceste filtre vor curăța aerul de dioxid de carbon, oxid de azot și praf, crescând astfel calitatea aerului respirat de sibieni.
Conform Regulamentului programului, suma maximă care va fi alocată pentru implementarea fiecăruia dintre cele șase proiecte este de 150.000 de euro.

 

FOTO: Facebook Primaria Sibiu – Răzvan NEGRU

Articolul precedentUniversitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, decorată cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler de Klaus Iohannis, președintele României
Articolul următorSkate park-ul de lângă Piața Obor se închide, duminică. Va fi redeschis în primăvară