Tursib anunță intensificarea controalelor în autobuze pentru a fi identificați călătorii fără bilet. În ultimul timp s-a constatat că media lunară a numărului de sancţiuni a crescut cu 63%, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, faţă de perioada ianuarie – septembrie 2018, transmit reprezentanții instituției. 38% din totalul sancțiunilor s-au aplicat elevilor.

Începând cu luna octombrie a anului trecut, Tursib a încheiat un contract de colaborare cu Poliţia Locală, pentru sprijin în activitatea de control. Echipele de control Tursib au aplicat sancţiuni călătorilor care au fost surprinşi circulând cu transportul public, fără titlu de călătorie valabil. Un bilet contravenţional aplicat în mijlocul de transport costă 50 lei.

„În urma controalelor, dacă s-a constatat că, pe anumite trasee numărul de călători frauduloşi s-a menţinut ridicat, s-a efectuat control la urcarea în autobuze, astfel încât clienţii care nu au prezentat un titlu de călătorie valabil sau posibilitatea de a-şi cumpăra bilet din autobuz, nu le-a fost permisă urcarea în autobuz. Una din situaţiile mai des întâlnite în rândul elevilor o reprezintă călătoria fără abonament valabil, deşi părinţii le-au acordat bani pentru activare. In consecinţă, apelăm la părinţi pentru a verifica validarea abonamentului Tursib, prin simpla accesare a site-ului www.tursib.ro, secţiunea Titluri de călătorie, unde vor introduce seria cardului abonament şi ultimele 6 cifre din CNP-ul copilului. În acest mod vor obţine statusul abonamentului: inactiv sau activ (inclusiv perioada de valabilitate)”, spun reprezentanții Tursib.

Pentru a fi în regulă în călătoriile cu Tursibul, instituția a pus la dispoziţia clienţilor mai multe modalităţi de achiziţionare a biletelor de călătorie. Pe lângă biletele clasice, pretipărite, care se pot cumpăra de la punctele de vânzare şi ale colaboratorilor, sunt amplasate automate de vânzare a biletelor în 27 de staţii cu flux mare de călători. Adiţional, bilete se pot cumpăra la urcarea în autobuz, prin intermediul unui card contactless, de la POS-urile montate în acest scop sau cu telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiei 24pay.

Pentru persoanele care utilizează zilnic transportul public, se poate opta pentru  un abonament, care oferă o reducere substanţială faţă de bilet și posibilitatea folosirii oricărei linii de Tursib.

Elevii şi studenţii beneficiază de reducere 50% la abonamentul pentru transportul în comun. Astfel, un abonament lunar pentru elevi costă 32,50 lei.

 

Articolul precedentSibiancă transportată la spital, după ce a căzut de pe motocicletă
Articolul următorAmendă pe 15.000 de lei pentru 2,2 mc de lemne