Digitalizarea serviciilor publice locale din comuna Șelimbăr aduce începând cu această lună noi modalități de plată pentru cetățeni.

Impozitele și taxele locale ale șelimbărenilor se vor putea achita de acum încolo mai simplu, rapid și securizat, prin opțiunea QR Codurilor (quick response code) inserate în Notele de plată, anexe la deciziile de impunere aferente anului 2019.

QR Code-ul este un cod de bare care poate fi scanat de smartphone-uri și care oferă acces rapid la o modalitate de plată a impozitelor și taxelor locale prin aplicația mobilPay Wallet sau prin card bancar.

QR Code-urile oferă cetățenilor acces rapid la informațiile de plată figurate în evidențele fiscale ale Primăriei comunei Șelimbăr, fără a mai fi nevoie de logare în portal sau înregistrare.

Principalele beneficii ale acestei noi opțiuni de plată prin QR Code sunt: acces rapid și securizat, plata taxelor și impozitelor în câteva secunde,  nu mai completezi formulare de plăți ușor de utilizat, actualizare automată a evidențelor fiscale, siguranța datelor.

“Notele de plată emise către contribuabili prezintă instrucțiuni de plată, astfel încât orice cetățean să poată folosi aplicațiile, să achite rapid și simplu obligațiile fiscale. Această nouă opțiune va funcționa în paralel cu modalitățile clasice de până acum. Cetățenii vor găsi incluse în Notele de Plată, anexate Deciziilor de impunere, 3 versiuni ale QR-codurilor pentru: plata aferentă semestrului I, respectiv 31.03.2019, cu bonificația acordată; plata începând cu luna aprilie 2019; plata restanțelor – pentru evitarea penalităților. Totodată, Nota de plată prezintă două QR coduri cu legătură directă către cererile online de pe site-ul Primăriei Șelimbăr pentru a facilita accesul la formularele de Cerere compensare/ Cerere restituire, a sumelor achitate în plus. Pentru mai multe informații, vă invităm să ne contactați telefonic la numărul 0269 560 001 sau pe email la adresa [email protected]”, transmite Primăria Șelimbăr.

Articolul precedentTârg de Cariere, pe 19 și 20 martie, la Sibiu. Peste 1.000 de locuri de muncă disponibile
Articolul următorUn bărbat de 47 de ani a murit după ce casa i-a luat foc