Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, le-a propus primarilor din Poplaca, Sadu, Roșia, Șura Mare și Șura Mică constituirea unei asociații de dezvoltare rurală care să rezolve o parte din problemele pe care, singure, localitățile nu le pot rezolva, după cum declară.

”Este o idee care urmează a fi implementată în luna ianuarie. Am avut discuții cu primarii din aceste localități și cred că am ajuns la o înțelegere în sensul constituirii unei asociații de dezvoltare rurală”, spune primarul Șelimbărului, Marius Grecu.

Una din problemele care poate fi rezolvată prin această unire este cea legată de transportul în comun, adaugă acesta.

”De exemplu, noi, administrația din Șelimbăr, suntem blocați în această problemă. Singura variantă pe care o aveam era Zona Metropolitană, însă vedem că nu se întâmplă nimic. Și asta nu depinde de noi. Credem că prin unirea acestor șase localități putem deveni mai puternici, credem că putem rezolva probleme care țin de noi, nu de alții”, a declarat primarul Marius Grecu.

Un acord de principiu pentru înscrierea în această asociație de dezvoltare intercomunitară și-au dat primarii din Poplaca (Vasile Budin), Sadu (Valentin Ivan), Șura Mare (Cornel Liviu Marin), Roșia (Ioan David) și Șura Mică (Valentin Riștea). ”Invitația rămâne deschisă și pentru alte localități din jurul Sibiului care vor să se alăture demersului nostru. Vrem să venim în sprijinul municipiului pentru rezolvarea problemei transportului în comun”, a mai spus Marius Grecu.

Articolul precedentBărbat în comă, după ce a fost lovit de o maşină, în Cristian
Articolul următorUn camion care transporta baterii auto și-a pierdut marfa pe A1