BC CSU Sibiu a reușit două victorii din două meciuri, în seria Semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Masculin (83-61 și 88-59) și este la un pas de Finala Campionatului. Următoarea partidă a seriei se va disputa vineri, de la ora 17.15.

Baschetbaliștii sibieni au făcut doi pași importanți spre finala Ligii Naionale după victoriile din primele două meciuri de pe treren propriu ale seriei din Semifinale cu SCM U Craiova. După ce, sâmbătă, galben-albaștrii au făcut un joc bun și au reușit o victorie clară (83-61), în meciul de seara trecută adversarii nu au avut nicio șansă. Jocul colectiv și apărarea foarte bună au fost ingredientele care au contat cel de mult în reușitele baschetbaliștilor sibieni. BC CSU Sibiu a condus din primul minut, oaspeții reușind să marcheze primele puncte abia în a doua parte a primului sfert. Jucătorii sibieni au menținut ritmul și au reușit să ia avans chiar și de 31 de puncte. După meciul de luni, antrenorul principal al BC CSU Sibiu a declarant:

”O victorie importantă, în care am făcut un joc care de data aceasta am reușit 40 de minute de apărare bună. Au fost 5 minute în sfertul 2, în care ne-am permis să ne relaxăm, dar băieții au răspuns bine după pauză și am reușit să câștigăm. Nu contează diferența, contează rezultatul și faptul că plecăm cu 2-0. Este important să rămânem concentrați pentru meciurile 3 și 4, să jucăm cel puțin la fel de bine.  Acum șansele noastre sunt mai mari. Îmi vine greu să cred că vor putea face 3 victorii consecutive împortiva noastră, așa cum sunt convins că pot face victorii împotriva noastră. Sunt o echipă foarte experimentată, cu jucători care, oricând pot face diferența, ori cu coșuri din afară sau de sub coș, echilibrați pe fiecare poziție. Doar că noi am reușit să jucăm foarte bine în apărare, cu multă energie. Depinde de noi să ne păstrăm energia aceasta, dar sunt sigur că ei vor avea o răbufnire de orgoliu”, a spus Dan Fleșeriu, după victoria din meciul al doilea.

În meciul doi al seriei, pentru BC CSU Sibiu au marcat: Justas Tamulis 18p, Isaiah Philmore 14p, Kevin Hardy 13p, Randal Falker 12p, Mirel Dragoste 10p, Monyea Pratt 9p, Chris Cooper 6p, Lucas Tohătan 3p, Aurelian Gavriloaia 3p.

La finele săptămânii, seria se mută la Craiova. Meciul 3 se va juca vineri, de la ora 17.15, iar meciul 4, dacă va fi nevoie, se va disputa duminică, de la 16.45.

Articolul precedentTNRS, patru premii la Gala UNITER
Articolul următorConcurenții înscriși la “Bătălia Cărților” se întâlnesc, sâmbătă, la Biblioteca ASTRA