Astăzi au fost depuse la Parlament și ultimele semnături #FărăPenali din județul Sibiu, ce urmează să ajungă la Curtea Constituțională. La primăriile din județ au fost duse pentru validare 33.724 de semnături și au fost validate 32.463, procentul de validare fiind de 96,3%.

Aproape toți reprezentanții primăriilor au verificat și validat semnăturile, mai puțin Primăria Comunei Cîrțișoara, care nu s-a încadrat în termenul legal de 15 zile pentru a verifica 30 de semnături și a trimis Comitetului de Inițiativă o solicitare de prelungire a perioadei pentru procedura de atestare.

“Au fost primării care au dat dovadă de profesionalism, promptitudine și seriozitate în această etapă, de validare a semnăturilor cetățenilor din județul Sibiu. Însă, au fost și primării care nu au luat în serios acest proces de atestare, la unele a trebuit chiar să insistăm pentru că au susținut că nu este treaba lor să verifice, iar unele nu au știut ce trebuie să facă și a mai fost nevoie să insistăm pentru a se încadra cu verificare în termenul legal de 15 zile. În unele primării, chiar dacă cetățeni care au semnat au fost identificați după datele personale, o parte din semnături au fost invalidate din următoarele motive: lipsa celui de al doilea prenume, lipsă scara, etaj, apartament sau număr, litere și cifre în plus/în minus. La Primăria Municipiului Sibiu au fost validate 19 006 semnături din cele 19 716 depuse, procentul de invalidare este de 3,6%”, spun reprezentanţii USR Sibiu.

„Datorită efortului colegilor din USR, al tuturor voluntarilor #FărăPenali și implicării exemplare a cetățenilor am ajuns în etapa parlamentară a inițiativei cetățenești. Dincolo de asediul sub care a fost ținută această inițiativă, dincolo de disprețul inițial, dincolo de surpriza când numărul de semnături a depășit un milion, dincolo de încercările de sabotaj ale multor primari PSD. Obiectivul USR în Parlament este, în acest moment, să aducă modificarea în plenul Parlamentului pentru a fi votată și pentru a ajunge la referendum. Este un obiectiv pe care ni-l asumăm cu toată seriozitatea și suntem convinși că „Fără penali în funcții publice”, acest principiu de minimă morală a societății, va ajunge în Constituția României. Le mulțumim tuturor pentru implicare”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” a îndeplinit cele două cerințe legale, minim 500 000 de semnături la nivel național și 20 000 de semnături în 21 de județe.

Articolul precedentHC Sibiu debutează în noul sezon competițional
Articolul următorMedicul român Conf. Dr. Victor Costache a intrat în Cartea Recordurilor