Noi sesiuni de admitere se anunță la nivelul instituțiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, spun reprezentanții ISU Sibiu. 

Astfel, la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică), activitățile de recrutare a candidaților vor demara în cursul lunii aprilie 2019.

Activitățile specifice înscrierii, desfășurării probelor eliminatorii și probei de verificare a cunoștințelor sunt stabilite și planificate prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere. Acesta este disponibil pe pagina oficială de internet a instituției de învățământ.

La instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activități proprii acestora. Toate informaţiile vor fi aduse la cunoștința celor interesați, în cel mai scurt timp, prin intermediul paginii oficiale de internet a MAI.

„Reamintim că anterior, în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiții, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere”, spune Alina Voina, purtător de cuvânt ISU.

​O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util.​

„Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți”, mai spune Voina.

Articolul precedentA condus fără permis, iar când l-au oprit polițiștii a abandonat mașina și a fugit
Articolul următorExcelența Sa Isabel Rauscher, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei, în vizită în județul Sibiu