Sute de sibieni au participat la slujba din Noaptea Învierii oficiată la Catedrala Mitropolitană din Sibiu de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La miezul nopții, credincioșii care au umpliut Catedrala Mitropolitană din Sibiu și curtea interioară au primit Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim și în acest an de o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar patriarhal.

Sfânta Lumină a fost adusă la Sibiu cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Brașov, care a trimis o delegație la București pentru a aduce Sfânta Lumină credincioșilor din Brașov și Sibiu.

După primirea Sfintei Lumini, credincioșii au participat la Slujba Învierii oficiată pe o scenă amenajată pe treptele Catedralei Mitropolitane. Au urmat Utrenia Învierii și Sfânta Liturghie, oficiate în locașul de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost sfințite pâinea și vinul cunoscute sub numele de „paști”. Acestea au fost împărțite la finalul Sfintei Liturghii mulțimilor de credincioși venite în Noaptea Învierii la Catedrala mitropolitană.

Credincioșii au ascultat Pastorala de Paști din acest an a ÎPS Mitropolit Laurențiu, foarte mulți au primit Sfânta Împărtășanie și au fost binecuvântați în această zi de mare praznic.

Articolul precedentAstra Film a dat startul înscrierilor la atelierul pentru liceeni “Primul meu film documentar”
Articolul următorAccident la ieșire din Mediaș, spre Buzd. Un tânăr s-a răsturnat cu mașina