O sibiancă în vârstă de 58 de ani este cercetată în stare de arest preventiv de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, furt calificat și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În urma activităților specifice efectuate, polițiștii de la investigații criminale au stabilit faptul că femeia ar fi prejudiciat trei persoane. Se pare că în 19 septembrie, în timp ce se afla în Piața Cibin, ar fi sustras din geanta unei alte femei un portmoneu și apoi a folosit, în mod repetat, un card bancar din respectivul portmoneu, pentru achiziționarea unor bunuri.
În 9 octombrie, în jurul orei 16, în timp ce se afla într-un magazin, femeia i-a sustras portofelul unei alte femei, din buzunarul hainei, iar în 22 octombrie, în jurul orei 21, pe timp de noapte, ar fi sustras din geanta unei doamne un telefon mobil.
De asemenea, în 23 octombrie, sub pretextul oferirii de ajutor unei femei în traversarea trecerii pentru pietoni, ar fi încercat să îi sustragă bunuri din geantă.

“Această faptă a rămas în stadiul de tentativă, nereușind să își atingă scopul. Cert este că, din cercetări, a reieșit că acesta era unul din modurile de operare ale femeii. În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a femeii iar la data de 24 octombrie a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea și a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Cercetările în acest dosar continuă în vederea probării întregii activități infracționale a femeii.

Articolul precedentPreședinții secțiilor de votare din Sibiu vor fi desemnați sâmbătă
Articolul următorPași pentru Strategia de dezvoltare a județului Sibiu până în 2030