De astăzi, 15 octombrie și până duminică, 28 octombrie sibienii pot vota proiectele depuse pe platforma de bugetare participativă și declarate eligibile de comisia tehnică. Este vorba despre acele proiecte care s-au depus, începând cu 1 iulie, tot de către sibieni, în cadrul programul de bugetare participativă.

152 de proiecte au fost depuse de sibieni, pe această platformă, anunță reprezentanții primăriei Sibiu. Cele mai multe au fost depuse la secțiunile „Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației” (36), la „Alei, trotuare și zone pietonale” (34) și la secțiunea „Spații verzi și locuri de joacă” (30).

În perioada 1 septembrie – 14 octombrie o comisie tehnică din cadrul Primăriei Sibiu a analizat aceste proiecte din punctul de vedere al legalității și fezabilității lor. Un număr de 36 de proiecte au fost declarate eligibile, după cum urmează:

  • 5 la secțiunea Alei, trotuare și zone pietonale

  • 5 la secțiunea Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației

  • 7 la secțiunea Spații verzi și locuri de joacă

  • 8 la secțiunea Amenajare spații publice (mobilier urban, etc)

  • 6 la secțiunea Educație

  • 5 la secțiunea Smart City

Sibienii pot intra pe site, le pot consulta și pot vota câte un proiect la fiecare dintre cele șase secțiuni.

„Ca să își poată exprima votul, cetățenii trebuie să intre pe această platformă și să își creeze un cont introducând doar câteva date. Prima etapă de vot este deschisă în perioada 15 – 28 octombrie. Primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei.

A doua etapă de vot se va desfășura în perioada 1-15 noiembrie.

De această dată sibienii pot vota un singur proiect din toate cele șase secțiuni pe care îl consideră cel mai necesar și benefic pentru comunitate.

Rezultatele finale vor fi afișate pe platformă în 30 noiembrie. Proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanțate de Primăria Municipiului Sibiu.

„Pentru suport în votarea proiectelor depuse pe platforma de bugetare participativă, vă așteptăm să ne contactați la [email protected] sau prin telefon, la numărul 0269/506.526”, mai transmit reprezentanții Primăriei.

Articolul precedentFestivalul A.L.E.G. sau despre gustul demnității și al libertății
Articolul următorȘi cu ITP-ul expirat și cu baloți de paie furați