Sibiul a urcat de trei ori pe podium ȋn acest weekend la Baia Mare, la cea de-a cincea ediție a Galei Tineretului din România, proiect inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Casa de Cultură a Studenților Sibiu a obținut un premiu I, fiind declarată cea mai activă Casă de Cultură a Studenților din țară, iar Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu a obținut două locuri II la categoriile Cea mai activă Direcție Județeană pentru Sport și Tineret și Cel mai activ Centru de tineret pentru Centrul de tineret AICI Sibiu – Animație, Interculturalitate, Comunicare, Împreună.
Ȋn cadrul Galei Tineretului din Romȃnia, un proiect care și-a propus să recunoască meritele tuturor celor implicați ȋn proiecte și inițiative cu și pentru tinerii romȃni, au fost ȋnscrise 143 de candidaturi. S-au acordat premii la următoarele 12 categorii: antreprenoriat, cultură, implicare civică și voluntariat, incluziune socială, învățare nonformală, internațional, mediu, sănătate, precum și pentru cele mai active case de cultura ale studenților, centre de tineret și direcții județene de tineret și sport.
”Suntem onorați să primim acest premiu, fiind ȋn același timp recunoscători tuturor tinerilor studenți care s-au implicat cu un entuziasm enorm și cu o energie debordantă ȋn acțiunile noastre. Suntem inspirați de aceștia să continuăm să organizăm asfel de activități care să sprijine, să lanseze și să implice activ studenții din Romȃnia”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.
”Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu s-a aflat printre finaliști unde a obținut două premii care ne onorează, deoarece a fost apreciată contribuția noastră la dezvoltarea activităților de tineret la nivelul comunității locale prin proiectele și inițiativele pe care le-am avut în domeniul tineretului,” a declarat Nicoleta David, directorul DJST Sibiu.
Distincțiile au fost acordate de miniștrii Ioana Bran (Tineret și Sport) și Sorina Pintea (Sănătate), de reprezentanții autorităților locale și județene din Baia Mare și de secretarii de stat din cadrul Ministerul Tineretului și Sportului.

Articolul precedentISU Sibiu, solicitat să intervină la incendiul de la fabrica de armament din Cugir
Articolul următorPolițiștii sibieni au organizat Campionatul Național de CycloCross