Sibiul găzduiește în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie prima ediție a conferinței naționale „Actualități și perspective în medicina invazivă”, cu participare internațională. Evenimentul se desfășoară în Aula Facultății de Medicină, din str. Lucian Blaga, nr. 2A și vor fi prezenți invitați de marcă la nivel național și local.

„Avem onoarea și privilegiul să organizăm prima ediție a acestei conferințe pentru care am ales o temă extrem de generoasă cu scopul de a reuni la Sibiu medici din diferite specialități chirurgicale: Chirurgie Generală, Digestivă, Toracică, Vasculară, Maxilo-Facială, Ortopedie, Urologie, Ginecologie, Neurochirurgie, Oftalmologie, dar și medicale: Medicină legală, Gastroenterologie, Oncologie,  Diabet zaharat și boli de nutriție, sub umbrela conexiunilor interdisciplinare. Tot mai mult ne lovim în activitatea medicală de pacienți cu patologie complexă, al cărui tratament implică colaborarea interdisciplinară. Pacientul politraumatizat presupune existența unei echipe formate din medici de specialități diferite, reprezentând o provocare pentru oricare dintre noi”, declară Conf.univ.dr. Ciprian Tănăsescu, medic primar chirurg în cadrul Secției Chirurgie I a SCJU Sibiu și președinte al conferinței.

În cadrul manifestării vor avea loc prezentări în plen dar și pe specialități, simpozioane și workshop-uri la nivel internațional, sesiuni de postere, dar și o secțiune specială, dedicată studenților, reprezentați de Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR).

„Ne vom împărtăși experiența privind patologiile care presupun un tratament interdisciplinar, din perspectiva fiecărei specialități și ne dorim ca aceasta conferință națională să devină la Sibiu o tradiție cu periodicitate anuală, un loc în care cât mai mulți specialiști din țară dar și din afara țării să-și prezinte realizările profesionale pe diferite teme, totul în beneficiul pacientului și al dezvoltării medicinei. Totodată, am realizat și o secțiune dedicată studenților, reprezentați de SSCR, cu scopul de a-i implica încă de pe acum in activitatea de cercetare. Ei vor putea să asiste și la prezentările în plen unde vor avea ocazia de a asculta cadre didactice cu o bogată experiență, acumulând informații de o reală valoare, care le voi fi utile pe viitor”, a mai spus medicul.

Manifestarea științifică este organizată de către Departamentul Clinic Chirurgical, Facultatea de  Medicină din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și Spitalul Clinic Județean de  Urgență Sibiu.

Articolul precedentPeste 1.000 de sportivi dansează la Transylvanian Grand Prix
Articolul următorAvis favorabil pentru medicul Victor Costache în drumul său către fotoliul de ministru al Sănătății