Ninsorile din această dimineață au pus drumarii la lucru. Secția Drumuri Naționale a patrulat cu 12 autoutilaje pe DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A și DN 14B, transmite Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov. 

Secția Autostrăzi Sibiu a patrulat cu 3 autoutilaje pe A1 și A3. Având în vedere că vremea rea va continua, iar ninsorile se vor intensifica, reprezentanții instituției responsabile cu starea drumurilor anunță că sunt pregătiți să intervină în toate cele 5 județe cu aproximativ 200 de utilaje de deszăpezire. Stocul total de sare, în acest moment este de aproape 14 mii de tone, dintre care aproape 2.000 sunt alocate județului Sibiu pentru Drumurile Naționale și tot în jur de 2.000 de tone pentru autostrada A1, în Sibiu.

Cod galben de precipitații și vânt

Județul nostru va intra astăzi, de la ora 4:00 într-un cod galben care anunță ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată. Tămâne valabil până mâine, 23 februarie, la ora 16:00.
„În intervalul menționat se vor semnala precipitații mixte în întreaga regiune și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45….55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața”, spun meteorologii.

La munte este anunțat un cod galben de vânt puternic și viscol. În aceste condiții vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55….65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe creste va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Vremea se va menține rece până luni, 25  februarie.

Articolul precedentEnergia electrică, întreruptă parțial, luni, în Nou
Articolul următorUn bătrân de 90 de ani căzut în casă a avut nevoie de intervenția pompierilor