Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, a făcut public un studiu de specialitate realizat pe tema e-guvernării locale, oferită cetăţenilor de administraţiile locale.

Cu alte cuvinte au măsurat 47 de indicatori grupaţi pe cinci categorii mari, fiecare cu o anumită pondere în nota finală: Ergonomie (15%), Conţinut (25%), Servicii online (25%), Participarea şi implicarea cetăţenilor (20%), Securitatea şi protecţia datelor personale (15%).

În urma evaluării, Sibiul a obţinut 87,85 puncte din 100 posibile, ceea ce îl situează pe locul 2 în ţară.

Este o confirmare avizată că Sibiul stă bine la acest capitol. Primăria Sibiu a pus un accent deosebit pe această digitalizare, punând la dispoziţie site-uri, aplicaţii, instrumente de plată şi comunicare tot mai multe, dezvoltate adaptat la specificul oraşului şi al comunităţii. Suntem, deci, pe drumul cel bun. Rezultatele acestui studiu reprezintă şi o încurajare pentru noi în sensul continuării digitalizării serviciilor publice şi îmbunătăţirii continue a conţinutului şi a formei de prezentare, pentru o mai mare eficienţă şi pentru o comunicare mai directă cu cetăţenii“, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Sursă: https://fspac.ubbcluj.ro/ro/evenimente/evaluarea-guvernarii-electronice-orasele-din-romania

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing
Primăria Municipiului Sibiu

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedent8 persoane infectate cu coronavirus, în școlile din Sibiu, în ultimele ore
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 74. Poliția în acțiune! Atenție, se filmează!