Sibiul va găzdui în perioada 11 – 14 februarie a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene. Toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum și cele care vor purta titlul până în 2021 vor lua parte la acest eveniment.

Tematica întâlnirii o reprezintă conexiunea urban – rural, pentru care regiunea Sibiu a fost aleasă ca un exemplu de bună practică. Invitații vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie și vor descoperi în cele 4 zile câteva din exemplele de succes sibiene.
Programul delegației va include:
– Luni, 11 februarie: vizită și demonstrație culinară la restaurantul de gheață de la Bâlea Lac, având ca temă muntele, turismul activ, gheața și focul;
– Marți, 12 februarie: ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care au avut acest titlu în 2018 către cele care îl vor purta în 2019: Sibiul și Egeea de Sud;
– Miercuri, 13 februarie: lansarea conceptului de gastronomie regională – bucătăria ciobănească;
Ceremonia de transfer al titlului va avea loc în data de 12 februarie, începând cu ora 19, în sala de ceremonii a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, str. Revoluției, nr 3-5. La ceremonie vor putea participa, pe lângă invitații locali, regionali și naționali și 200 de sibieni, care se pot înscrie pentru a primi o invitație pe site-ul sibiugastronomia.ro până duminică, 10 februarie 2019, inclusiv. În cazul în care numărul de persoane care doresc să participe este mai mare de 200 se va organiza o tragere la sorți, rezultatele fiind publicate în ziua de 11 februarie pe același site.
Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu alcătuit din: Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Articolul precedentLiber la depus cereri pentru ocuparea spațiilor comerciale de pe centru
Articolul următorBăiat de 14 ani accidentat de o mașină condusă de un brașovean băut și fără carnet