Sibiul va deveni prima regiune din România care va pune în circulaţie o monedă locală. Aceasta se va nume Sibcoin şi va fi lansată la Bucureşti pe 21 noiembrie, în cadrul programului “Sibiu 2019 – Regiune Gastronomică Europeană”.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga Sibiu” și Asociația Județeană de Turism Sibiu, a ales numele pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi Sibcoin, iar câștigătorul premiului de 1.000 de lei este Eugen Țîntar.
Sibcoin va fi lansat la București, pe data de 21 noiembrie, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezența a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentați ai presei naționale și locale, bloggeri și influenceri.
Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va selecta prin tragere la sorți 20 de persoane din județul Sibiu care vor fi invitate să participe la eveniment. Pentru a participa la tragerea la sorți, cei interesaţi trebuie să completeze un formular până pe 16 noiembrie, disponibil pe www.sibiugastronomia.ro.
“Moneda locală are drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale/regionale de producție si comerț. Ea nu pune în niciun fel în discuție folosirea monedei naționale oficiale, emisă de Banca Națională și garantată de Stat sau Uniunea Europeană, în cazul Euro. Există aproximativ 300 de monede locale în lume, fiind listate în Complementary Currency Resource Center (o bază de date mondială pentru monedele locale sau regionale)”, explică iniţiatorii proiectului.

Articolul precedentAccident pe A1, la ieşire spre Mediaş. O maşină a intrat în parapet
Articolul următorMai puțin de două săptămâni până la inaugurarea Târgului de Crăciun