Joi, 8 noiembrie, începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu anunță un exercițiu de simulate a unui incendiu la Aeroportul Internațional Sibiu. Tema este un incendiu produs la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista Aeroportului.
La activitate participă și alte forțe de spijin, având în vedere faptul că un incendiu produs la o aeronavă în zbor poate genera un accident de aviaţie civilă cu victime multiple şi pasageri care nu se pot evacua singuri. Astfel, alături de pompieri vor fi și polițișri de la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, cei de la Direcția Județeană de Informații Sibiu, polițiști de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport SIBIU, cadre medicale de la Spitalul Județean Sibiu și de la Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Serviciul pentru Situații de Urgență Aeroport.

În cadrul exerciţiului se va urmări modul de cunoaştere şi executare a atribuţiilor de către personalul participant în vederea organizării şi conducerii intervenţiei în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la obiectivul menţionat, precum şi a modului de rezolvare şi acţiune în cadrul anumitor situaţii operative create.
„Având în vedere fumul care se va degaja, ca urmare a declanșării unui incendiu controlat la obiectivul menționat, traficul rutier ar putea fi afectat pe o porțiune din Drumul Național 1, șoseaua Alba Iulia, zona aeroport. Recomandăm cetățenilor care tranzitează zona aeroportului să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă și adaptare a vitezei la condițiile de trafic”, anunță reprezentanții ISU Sibiu.

Articolul precedentVineri, Cârțișoara rămâne fără curent electric
Articolul următorZilele Sănătății Plâmânilor aduc consultații gratuite