Sâmbătă dimineaţă, poliţiştii din cadrul BAMS – Biroul de Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva au desfăşurat, spre ieşirea spre Ocna Sibiului, o acţiune fulger de prevenire și combatere a conducerii autovehiculelor de către șoferii aflați sub influența alcoolului.

Potrivit Elenei Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, cu această ocazie, doi șoferi sibieni, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani, au fost sancționați contravențional după ce, în urma testării alcoolscopice, au fost depistați conducând sub influența alcoolului, cu concentrații de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi au fost amendați cu 1.305 lei fiecare, iar dreptul de a conduce le-a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile.
De asemenea, în cadrul aceleaiași acțiuni, polițiștii au depistat un alt sibian, în vârstă de 61 de ani, al cărui rezultat în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză întocmindu-se dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conform art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal

Articolul precedent9 localități rămân fără curent electric la începutul săptămânii
Articolul următorBiciclist accidentat după ce a circulat pe contrasens