La data de 8 mai a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târnavei de către un localnic în vârstă de 29 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 19,00, pe strada Gării din localitatea Săliște, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism deși are acest drept suspendat.

Pe numele celui aflat la volan, la nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 alinatul 2 din Codul Penal.

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 18,00, polițiștii  Secției de Poliție Rurală Agnita au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat conducătorului  unui moped condus pe raza localității Nocrich.

Cel aflat la ghidonul mopedului, însoțit de un pasager, și-a continuat însă deplasarea, mopedul fiind depistat de polițiști la o distanță de aproximativ 200 de metri după ieșirea din localitate, răsturnat, incidentul soldându-se numai cu pagube materiale.

Conducătorul a fost identificat, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Alțâna, care nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au constatat că mopedul este neînregistrat, iar numărul de înregistrare aplicat pe vehicul este fals.

Pe numele persoanei în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înregistrare.

 

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 20,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada II din localitatea Cristian.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat că la volan se află un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Gorj, testarea alcoolscopică a șoferului rezultând într-o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 337 din Codul Penal.

La data de 9 mai a.c., în jurul orei 07,30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism în Piața Timotei Cipariu deși nu deține acest drept.

Pe numele celui aflat la volan s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 9 mai a.c., în jurul orei 17,30, în orașul Cisnădie, un localnic în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Băilor, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe partea dreapta a direcției de deplasare.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

Polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 mai a.c., în jurul orei 19,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ocna Sibiului au efectut semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe raza localității Broșteni. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea urmărit de echipajul de poliție, oprindu-se după aproximativ 1 km.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat că autoturismul era condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Armeni, acesta fiind însoțit în auto de către o femeie și trei minori.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Articolul precedentComitetul de vaccinare: “În ultimele 24 de ore au fost imunizate peste 99 de mii de persoane”
Articolul următorFonduri europene pentru dezvoltarea municipiului Mediaș